Blue Elegance

Исполнитель
Katur design
Дизайнер
Тип объекта
Квартира
Площадь
145 кв.м.
Стиль
Неоклассика
Категории товаров
Город
Киев
Статус
Реализовано

Blue Elegance

Исполнитель
Katur design
Дизайнер

Описание проекта

Проект «Blue Elegance» був створений у стилі нео-класики для неординарної, творчої дівчини та її батьків. Це квартира 145 м2, так звана «вторичка». 

Відразу було прийняте рішення перепланування об’єкту, адже без нього вся квартира виглядала надто витягнутою через довгий коридор, що йшов крізь усі приміщення, і безлічі непотрібних закутків, що створювали атмосферу лабіринту. 

Було демонтовано балкон біля кухні, всі стіни у спальних зонах, окрім несучих, та бокову частину довгого коридору.

Замість частини стіни коридору було встановлено скляні розсувні перегородки, завдяки чому ми отримали просторий світлий передпокій, що плавно переходить у велику студію. Довгий коридор ми розділили на дві частини за допомогою двостулкових дверей: перша частина – передпокій із великою класичною шафою навпроти входу до вітальні, друга стала холом до житлової зони апартаментів із шафою для нагород замовниці, прихованою дзеркальною шафкою для розміщення щитової та невеликою банкеткою.

Студія являє собою об’єднану зону кухні, столової та вітальні. 

Зручна зона кухні оснащена великою плитою Smeg, адже замовниця дуже любить готувати у вільний час. Також у кухонному острові захована мікрохвильова піч Smeg зі сторони кухні та два винних холодильника – зі сторони вітальні. Всі інші кухонні прилади заховані у шафах для того, щоб створити атмосферу простору та чистоти. З обох сторін біля вікна я розташувала буфетні полиці з улюбленим посудом замовниці (таким чином ми пропускаємо більше природного світла до приміщення), праворуч – тумба для кавомашини, а посередині – кавовий столик із кріслом, що повторює форму стільців у столовій зоні.

Межею між кухнею та вітальнею слугує дерев’яний консольний столик для орхідей, які так любить замовниця. Також він має кам’яну стільницю, як і в центрального столу, та білі ніжки, що нагадують пілястри на стінах та на кухонних меблях (за якими, до речі, приховані ящики карго).

Зона вітальні та столової знаходяться поруч одна від одної. Стіл з кам’яною стільницею та основою з нержавіючої сталі, м’які стільці у стриманому класичному стилі, класичний диван та крісло із декоративними ніжками під литий хромовий метал та приставний столик Longhi Martin – усе складає єдину композицію, родзинкою якої є світильники Tears From Moon від Ilfari.

Спальна зона має два окремих простори: для батьків та для замовниці. 

Житлова частина замовниці має досить велику прохідну гардеробну кімнату, великий санвузол в стороні з пральними та сушильними машинами, захованими до великої дзеркальної шафи та затишною спальною кімнатою. Тут є велике ліжко з класичними елементами, зручне підвісне крісло, диванчик на підвіконні, містка шафа та елегантний туалетний столик з великим дзеркалом та м’яким кріслом. Два дзеркала по обидва боки від ліжка віддзеркалюють сонячні промені з вікон, завдяки чому кімната потопає у природньому світлі, розширюючи простір.

Житлова зона батьків відрізняється ніжними весняними відтінками. Вона має окремий санвузол із душевою кабіною, дзеркальною шафкою, тумбою та пеналом для дрібничок. Вздовж усієї стіни розташована глибока шафа для речей, замаскована під суцільну стіну із нішею для телевізора. Під вікном – робочий стіл для батька замовниці, поєднаний із туалетним столиком для її мами, який має багато маленьких висувних ящичків для косметики під стільницею. І не забуваємо про велике акцентне велюрове крісло поруч із великим пудрово-рожевим ліжком з того ж матеріалу на фоні оригінальних шпалер Wall&deco Contemporary Lost in the flood.

Декоративна штукатурка Valpaint Maverics Nautilus в поєднанні із темно-шоколадним дерев’яним паркетом, оригінальні шпалери у спальних кімнатах – все в цьому проекті просякнуте елегантністю та естетизмом. А всі меблі, що створені під індивідуальне замовлення, лише зайвий раз підкреслюють неординарність та тонкий смак своїх власників.